Activiteiten

Onder de noemer “Stad van Tolerantie” organiseerde het Collectief Tegen Islamofobie en Discriminatie op 19 juni in samenwerking met Moskee Alert een bijeenkomst. Aanleiding voor deze bijeenkomst was het coalitieakkoord van het Amsterdamse college. De focus van deze bijeenkomst lag op het thema moslimhaat en de verharding in de samenleving.

Het programma bestond uit een inleiding door Yassin Elforkani die een persoonlijk pleidooi hield voor de erkenning van de bijdrage die moslims leveren(den) aan onze samenleving.
Martijn De Koning richtte zijn inleiding op de staat van islamofobie in Nederland. Vervolgens had Abdou Menebhi  namens het Collectief Tegen Islamofobie en Discriminatie het manifest tegen moslimhaat en discriminatie van moslims gepresenteerd en toegelicht.
Het panel gesprek bestond uit Jan-Bert Vroege (D66), Simion Bloem (GroenLinks), Ewout Butter (Republiek Allochtonie), Anja Meulenbeld (Bij1), Sofyan Mbarki (Pvda), Saida Derrazi (Collectief Tegen Islamofobie en Discriminatie), Rachid Abouhriat (Moskee Alert) en Mourad Taimounti (Denk). Onder leiding van Jamal Ezzarqtouni.
De Wethouder Sociale Zaken, Democratisering en Diversiteit Rutger Groot Wassink sloot de avond af met een korte reactie. Hij stelde vooral het belang van het voorkomen van discriminatie voorop en het belang van het tegen gaan van tegenstellingen in de stad.

Republiek Allochtonie en op Closer kunt is verslagen lezen van Ewout Butter en Martijn De Koning. Deze vindt u in de linken hier onder.

• Meerderheid Amsterdamse raad: handhaven niqabverbod heeft geen enkele prioriteit

• Tolerantie en democratisch ongeduld – Impressie van debat in Argan over islamofobie, politiek en actie

Download WordPress Themes Free