MEER OVER DE CAMPAGNE

Islamofobie is een onder geschoven probleem. Meldingen zoals bijvoorbeeld de melding van een Marokkaans restaurant waarnaartoe werd gebeld en de beller zei ”Ze hebben de verkeerde vergast”. Moslima’s die bespuugd en van de fiets worden afgerukt. Auto’s die bekrast worden met de tekst “Kanker moslim”. Incidenten die slechts het tipje van de ijsberg zijn.  

Het Collectief Tegen Islamofobie en Discriminatie (CTID) wil mensen oproepen om te blijven melden. Melden is van cruciaal belang in de strijd tegen Islamofobie. Om deze reden zijn we vorig jaar gestart met de campagne ´Islamofobie: niet accepteren, maar melden!’. De campagne bestond uit het verspreiden van meertalige flyers en een grote voorlichtingscampagne. Deze voorlichtingen vonden plaats in moskeeën en bij maatschappelijke organisaties in twaalf steden. De campagne was een groot succes, maar tegelijkertijd constateerden wij dat veel mensen die aanwezig waren bij de bijeenkomsten of telefonisch contact met ons opnamen veelal niet weten tot wie ze zich kunnen richten en ze stelden daar concrete vragen over.

Mede doordat moslimdiscriminatie geregistreerd wordt als aparte discriminatiegrond, zien we op dit moment een opening om ervoor te zorgen dat Islamofobie serieus genomen wordt. Om deze reden hebben wij onlangs besloten de campagne nieuw leven in te blazen.

Wij vragen jullie om alert te blijven, en mensen te adviseren om melding bij ons te maken. Racisme en discriminatie zijn strafbaar. Daarom “Islamofobie: niet accepteren, maar melden!”

Download WordPress Themes